Межі. Ділянка обмежована контурами дельтоподібного м'яза.

Пошарова топографія. За шкірою, підшкірною жировою клітковиною і поверхневою фасцією лежить дельтоподібна фасція, що утворює піхву сухожилка дельтоподібного м'яза та проникає вглиб між пучками його волокон.
 
Під дельтоподібним м'язом розташований підцельтоподібний клітковинний простір (spatium subdeltoideum), в якому проходять задня та передня о ... Читати далі »
Категорія: Топографічна анатомія верхньої кінцівки | Переглядів: 2877 |

Межі. Ділянку вгорі обмежує ключиця, знизу — горизонтальна лінія, що проходить через III ребро (у жінок — верхній край грудної залози), зсередини — край груднини, ззовні — передній край дельтоподібного м'яза.

Пошарова топографія. За шкірою, підшкірною жировою клітковиною, поверхневою фасцією, в якій можуть міститися стоншені волокна підшкірного м'яза шиї, розташована грудна фасція (fascia pectoralis), яка утворює піхву сухожилка великого грудного м'яза (m. pectoralis major) і, віддаючи відростки в товшу м'яза, поділяє його на три частини: ключичну (pars clavicularis), груднинно-реброву (pars sternocostalis) і черевну (pars abdominalis).

Між великим грудним м'язом, ключицею (вгорі) і дельтоподібним м'язом (ззовні) розташована трикутної форми заглиб ... Читати далі »
Категорія: Топографічна анатомія верхньої кінцівки | Переглядів: 5777 |

Будова верхньої та нижньої кінцівок порад із загальними рисами має значні відмінності. Так, ланцюгом, який зв'язує кінцівки з тулубом, слугують широкі кістки, що утворюють в одному випадку пояс верхньої кінцівки, в другому — пояс нижньої кінцівки. Пояс верхньої кінцівки — це лопатка, ключиця та дзьобоподібний відросток лопатки, поясі нижньої — клубова, сіднича та лобкова кістки, які зливаються в одну кульшову (os coxae), а також крижова і куприкова кістки.

Існує спільний тип скелета вільних верхньої та нижньої кінцівок: проксимальний відділ — плечова, стегнова кістки; середній відділ — променева та ліктьова, малогомілкова і великогомілкова кістки; дистальний відділ — зап'ясткові, п'ясткові та кістки пальців, заплеснові, плеснові та кістки пальців.
... Читати далі »
Категорія: Топографічна анатомія верхньої кінцівки | Переглядів: 5895 |

« 1 2 3 4
Пансионат для пожилых людей

Хотя многие желают провести старость дома, в окружении близких, в определенных ситуациях требуется использование дома престарелых. 

Дома престарелых определяются как специализированные центры, которые предлагают уход в палате вашим близким в возрасте старше 60 лет, нуждающимся в ежедневном уходе. Их основная миссия — следить за уязвимыми людьми, однов... Читать далее...


Рукавная гастрэктомия

Рукавная гастрэктомия — необратимая бариатрическая операция, направленная на уменьшение объема желудка с целью снижения веса. Это так называемое хирургическое вмешательство по поводу ожирения предназначено для определенных категорий пациентов в возрасте от 18 до 60 лет с патологическим ожирением или тяжелым ожирением (ИМТ более 40). Обратите внимание, что предоперационное наблюдение за рукавом длится от 6 до 12 месяцев. Это посл... Читать далее...


close