Клетчаточные пространства шеи

Клетчаточные пространства шеи на сагиттальном распиле (по Н. И. Пирогову).

Сосуды наполнены раствором желатины. Рисунок изображает левую поверхность распила.

1 — мышцы корня языка;
2 — надгортанный хрящ;
3 — подъязычная кость;
4 — черпаловидный хрящ;
5 — черпаловидная поперечная мышца;
6 — боковой желудочек гортани;
7 — щитовидный хрящ;
8 — перстневидный хрящ;
9 — трахея;
10 — грудино-подъязычная мышца;
11 — грудино-щитовидная мышца;
12 — щитовидная железа;
13 — безымянная артерия;
14 — нижняя щитовидная вена;
15 — spatium praetracheale;
16 — spatium interaponeuroticum suprasternale и arcus venosus juguli;
17 — рукоятка грудины;
18 — левая безымянная вена;
19 — передний край правого легкого;
20 — правая средостенная плевра;
21 — левая стенка восходящей аорты;
22 — легочная артерия;
23 — левое предсердие;
24 — грудная аорта;
25 — пищевод.
Клетчаточные пространства шеи на сагиттальном распиле У реальному розмірі 1324x1488 / 935.3Kb
866 0 0.0

Додано 2022-01-25 anatomia
Некоторые клетчаточные пространства и фасциальные мешки шеи Клетчаточные пространства шеи на сагиттальном распиле Фасции шеи на поперечном разрезе

Пальці стопи
Пошарова топографія. Шкіра тильної поверхні пальців тонка, підошвової — щільна, особливо в ділянці проксимальної фаланги. Підшкірна жирова клітковина на тильній поверхні пальців розвинена слабко, на підошвовій пронизана сполучнотканинними перетинками та має виражену комірчасту будову. Тильний апоневроз пальців укріплений сухожилками м'язів-розгиначів які кріпляться до фаланг пальців. З підошвового боку сухожилки м'... Читати далі...


Підошва
Пошарова топографія. Шкіра підошвової поверхні стопи товста та міцно зрощена з підлеглим підошвовим апоневрозом (aponeurosis plantaris) за допомогою великої кількості сполучнотканинних перегородок, які пронизують підшкірну жирову клітковину. Підшкірна жирова клітковина добре розвинена в ділянці п'яткового горба і головок плеснових кісток, де вона виконує роль амортизатора. Завдяки її вираженій комірковій будові нагнійні проц... Читати далі...


close